ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Σκάφος με 94 μετανάστες στην Πύλο

by on 26/12/2013
 

ΠΥΛΟΣ | Συνελήφθησαν 94 μετανάστες και τρεις διακινητές, την Πέμπτη, οι οποίοι επέβαιναν σε μικρό σκάφος που έπλεε ανοικτά της Πύλου. Το σκάφος εντοπίστηκε, από στελέχη του τοπικού Λιμεναρχείου, τα οποία το προσέγγισαν επιβαίνοντας σε αλιευτικό σκάφος και στη συνέχεια το ρυμούλκησαν στο λιμάνι της Πύλου.

Ολοι οι επιβαίνοντες στο σκάφος αλλοδαποί αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και οδηγήθηκαν στο κλειστό γήπεδο της Πύλου. Οι τρεις διακινητές κρατούνται από τις λιμενικές αρχές.

Το σκάφος με τους λαθρομετανάστες είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου, την Τετάρτη το βράδυ, ενώ βρισκόταν ανοικτά του Μεσσηνιακού κόλπου. Αρχικά κοντά στο σκάφος με τους μετανάστες έφτασε παραπλέων εμπορικό πλοίο και χθες, στις 11.00 το πρωί, κατέπλευσε αλιευτικό σκάφος, από την Καλαμάτα στο οποίο επέβαιναν στελέχη του Λιμενικού και το μεσημέρι ξεκίνησε η ρυμούλκησή τους στο λιμάνι της Πύλου, όπου έφτασαν όλοι σώοι.

Μεταξύ των μεταναστών υπάρχουν δύο εγκυμονούσες και μια ηλικιωμένη που έχουν διακομιστεί στο Κέντρο Υγείας Πύλου, για προληπτικούς λόγους. Εν τω μεταξύ στις τοπικές αρχές υπήρξε κινητοποίηση και στο χώρο υποδοχής που οδηγήθηκαν οι αλλοδαποί τους προσφέρθηκε τροφή. Σε εξέλιξη είναι η προανάκριση από την Λιμενική αρχή Πύλου.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

1 − one =