ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Στελέχη της ΝΔ καταδικάζουν τη στάση του Σαμαρά

by on 13/02/2015
 

AΘΗΝΑ | Τεράστιες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας το “κατάπτυστο” κατά πολλούς ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που φαίνεται να συνέταξε ο πρώην πρωθυπουργός και το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ εξυμνεί την πολιτική του Αντώνη Σαμαρά και καλεί τον πρωθυπουργό ΑΛέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση να σταματήσουν τις διαπραγματεύσεις και να ακολουθήσουν τυφλά τα Μνημόνια.

Ανώτερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση κατά του Σαμαρά και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, χαρακτηρίζοντας το ψήφισμα ως “απαράδεκτο”.

Η Ντόρα Μπακογιάννη με ανάρτησή της στο twitter χαρακτήρισε «κρίμα» το περιεχόμενο του ψηφίσματος και στη συνέχεια «κάρφωσε» χωρίς να κατονομάζει τον πρώην πρωθυπουργό γράφοντας ότι «υποτιμούν ότι σε μία εθνική διαπραγμάτευση είμαστε πρωτίστως όλοι Έλληνες».

O πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης εμφανίστηκε έντονα επικριτικός τόσο προς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα όσο και προς την ηγεσία του κόμματός του, με δύο αναρτήσεις του στο twitter.

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα ο κ. Μιχελάκης χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το σχετικό ψήφισμα του ΕΛΚ και πρόσθεσε ότι είναι «απαράδεκτη και η αποδοχή του από την ελληνική αντιπροσωπεία!».

Και συνεχίζοντας τον σχολιασμό του, ο κ. Μιχελάκης συμπλήρωσε: «Όταν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα απαιτεί σεβασμό όλων των δεσμεύσεων αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση!».

“Ατυχέστατη η παρέμβαση του ΕΛΚ ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις”, αφού αυτό θα σήμαινε “να μην διαπραγματευθεί τίποτε ή να μην υπάρχει ισχυρή αναπτυξιακή διάσταση στην νέα συμφωνία”, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό της ΝΔ Δημήτρη Σιούφα.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του για το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Ελλάδα, τονίζει: “Σωστή η παραίνεση του ΕΛΚ προς τη νέα Ελληνική Κυβέρνηση, «να μην διακινδυνεύσει την οικονομική πρόοδο που επετεύχθη στη χώρα. Σωστή και η τοποθέτηση του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ότι θα κάνει οτιδήποτε για να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη και το Ευρώ. “Ατυχέστατη όμως η παρέμβαση του ΕΛΚ ότι «ο κ. Τσίπρας πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις». Δηλαδή να μην διαπραγματευθεί τίποτε ή να μην υπάρχει ισχυρή αναπτυξιακή διάσταση στην νέα συμφωνία”.