ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Στην Αθήνα η τρόικα για επιθεώρηση και πρόταση για νέα μέτρα

by on 05/11/2013
 

Στην Αθήνα βρίσκεται η τρόικα βρίσκεται για επαφές με την κυβέρνηση προκειμένου να επιθεωρήσει τη πορεία των συμφωνηθέντων και να ανακοινώσει και επισήμως στους αρμόδιους το ύψος των απαιτήσεων των δανειστών.

Η φημολογία για το ύψος των μέτρων, απολύτως συναρτημένων με το δημοσιονομικό κενό, αναμένεται να λήξει σήμερα, παρότι ο επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν έδωσε το ελεύθερον στους εκπροσώπους των δανειστών να αξιολογήσουν την οικονομική κατάσταση της χώρας και ύστερα θα ανακοινωθεί το ύψος του δημοσιονομικού κενού. Ταυτόχρονα εκτίμησε ότι θα επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα.

«Ας αφήσουμε τους εκπροσώπους της τρόικας και τις ελληνικές Αρχές να εργασθούν και είμαι βέβαιος ότι το τελικό αποτέλεσμα θα καλύπτει τους στόχους», είπε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος.

Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, επιμένει στο δήθεν “κακό” σενάριο, πως για το 2014, το δημοσιονομικό κενό “είναι το πολύ 500 εκατ. ευρώ”. Όμως, την προηγούμενη εβδομάδα στην σύσκεψη με τους αντιδράσαντες επί του φορολογικού νομοσχεδίου, γαλάζιους βουλευτές, ο ίδιος τους είπε πως αναζητά 2,9 δισ. ευρώ για το ερχόμενο έτος.

Όσο για το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014, ο Γ. Στουρνάρας δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει την δυσφορία των δανειστών, και χθες αρκέστηκε να το χαρακτηρίσει “ρεαλιστικό”,και συνεπώς “θα επιμείνουμε σε αυτό”. Όμως, οι εκπρόσωποι των δανειστών θέλουν αυτό να έχει οριστικοποιηθεί πριν τις 14 Νοεμβρίου, καθώς για εκείνη την ημέρα έχει οριστεί το Eurogroup.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

eight + 9 =