ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Στον Ινδικό Ωκεανό κατέπεσε το Μπόινγκ

by on 24/03/2014
 

KOYAΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ | Στο νότιο Ινδικό Ωκεανό συνετρίβη χωρίς επιζώντες το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών που αγνοείται από τις 8 Μαρτίου ενώ κατευθύνονταν προς το Πεκίνο, δήλωσε τη Δευτέρα 24 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ. «Η τελευταία θέση του ήταν στη μέση του Ινδικού Ωκεανού, δυτικά του Περθ» της Αυστραλίας, ανέφερε ο Ραζάκ σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας ότι ενημερώθηκαν και επίσημα οι συγγενείς των 239 επιβαινόντων του Boeing 777.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ζητεί από τη Μαλαισία να του δώσει όλες τις πληροφορίες και τα στοιχεία που διαθέτει για το Boeing μετά την ανακοίνωση του Μαλαισιανού πρωθυπουργού ότι το τελευταίο χάθηκε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό. «Η Κίνα έχει ήδη ενημερωθεί από τη Μαλαισία για την ανακοίνωση και της δίνουμε μεγάλη προσοχή», αναφέρει η ανακοίνωση το υπουργείου. «Η Κίνα έχει ήδη ζητήσει από τη Μαλαισία να της προσφέρει επιπλέον πληροφορίες και στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό», επισημαίνει η ανακοίνωση, ενώ προσθέτει ότι το Πεκίνο ελπίζει να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις αναζήτησης του αεροσκάφους.

Ο κ. Ραζάκ σημείωσε ότι οι αρχές της χώρας του έχουν ήδη ενημερώσει τους συγγενείς των 239 επιβαινόντων στην πτήση ότι η τελευταία κατέληξε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, σε σημείο όπου δεν υπάρχει δυνατότητα προσγείωσης και ως εκ τούτο έχει κατά πάσα πιθανότητα καταπέσει εκεί.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί στις 8 Μαρτίου τα ξημερώματα από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο και αγνοείτο εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες.

Η ανακοίνωση των Μαλαισιανών Αερογραμμών, που αναφέρει το θλιβερό συμπέρασμα των ερευνών, προσθέτει πως οι έρευνες θα συνεχιστούν για να απαντηθούν τα αναπάντητα ερωτήματα που απομένουν μετέωρα. Η εταιρεία Malaysia Airlines, στην οποία ανήκε το Boeing 777, είχε αποστείλει νωρίτερα μήνυμα στις οικογένειες όσων βρίσκονταν εντός του αεροσκάφους κατά τη μοιραία πτήση ΜH730 ότι δεν θα πρέπει πλέον να διατηρούν καμία ελπίδα για ανεύρεση επιζώντων.

Η τελευταία θέση του αεροσκάφους, το οποίο όπως φαίνεται πετούσε στην εναλλακτική νότια διαδρομή εκ των δύο οι οποίες εξετάζονταν, ήταν επάνω από σημείο του Ινδικού Ωκεανού, δυτικά της Περθ της Δυτικής Αυστραλίας.

Στην ανάλυση των δεδομένων που οδήγησε στα συμπεράσματα για την πτώση του αεροσκάφους συνέβαλε καθοριστικά η υπηρεσία διερεύνησης εναέριων ατυχημάτων της Μεγάλης Βρετανίας και η βρετανική εταιρεία Inmarsat, η οποία παρείχε τα δορυφορικά δεδομένα.

Οι συγγενείς των Κινέζων επιβαινόντων στην πτήση ξέσπασαν με φωνές και κλάματα, όταν ενημερώθηκαν ότι χάθηκαν και οι τελευταίες ελπίδες να ξαναδούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

1 × 5 =