ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Στουρνάρας: Δύσκολη η ημέρα που θα φύγω από το ΥΠΟΙΚ

by on 05/06/2014
 

ΑΘΗΝΑ | Εντείνονται τις τελευταίες ημέρες οι φημολογίες περί μετακίνησης του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουράναρα στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, στις οποίες ήρθαν να προστεθούν και οι δηλώσεις του ίδιου του υπουργού ότι θα είναι μια δύσκολη ημέρα αυτή της αποχώρησής του από το υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων την Πέμπτη ενώ πήγαινε στη Βουλή για να συνυπογράψει την παραίτηση του Χ. Θεοχάρη από την θέση του γενικού γραμματέα εσόδων, ο κ. Στουρνάρας είπε: «Θέλω και δεν θέλω να φύγω από το υπουργείο Οικονομικών, αλλά σίγουρα θα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για μένα, γιατί έχω δώσει πάρα πολλά σε αυτό».

Για το αν θα ατικαταστήσει τον κ. Προβόπουλο στην ΤτΕ ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως «είναι μια διαφορετική θεσμική θέση». Αναφερόμενος στον επικείμενο ανασχηματισμό είπε ότι μάλλον θα γίνει τη Δευτέρα 9 Ιουνίου.

Δεν παρέλειψε επίσης να σχολιάσει και την καθυστέρηση της ανακοίνωσης της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ελληνική οικονομία και το χρέος, λέγοντας πως «ως κυβέρνηση, δεν έχουμε πρόβλημα με την έκθεση». «Τα περισσότερα προαπαιτούμενα μέτρα έχουν κλείσει. Εάν έχουν μείνει ένα ή δύο, αυτά θα ψηφιστούν στα θερινά τμήματα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ερωτηθείς για τη συνέχιση του κυβερνητικού έργου μετά το κλείσιμο της Βουλής.»