ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Στους πολίτες της Καισαιριανής το Σκοπευτήριο

by on 02/10/2016
 

ΑΘΗΝΑ | «Μετά από δεκαετίες διεκδικήσεων και αγώνων, ο χώρος του Σκοπευτηρίου παραχωρείται σήμερα στους πολίτες της Καισαριανής», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας στον χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποίησε ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης. Ο πρωθυπουργός παρέδωσε το σχετικό Φύλλο της Κυβέρνησης στους εκπροσώπους του Δήμου.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε πως η δημοκρατία αναγνωρίζει και τιμά αυτούς που της έδωσαν υπόσταση και ζωή. Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα ότι ο λαός θα αγωνιστεί για να μην επιστρέψει ποτέ ξανά ο φασισμός στη χώρα μας. «Η καταδίκη του φασισμού στη συνείδηση μας είναι τελεσίδικη», τόνισε.

«Η ελληνική δημοκρατία τιμά και αναγνωρίζει αυτούς που της έδωσαν υπόσταση ανέφερε υπογραμμίζοντας πως τελεσίδικη είναι η καταδίκη του φασισμού στη συνείδηση μας. Η θυσία της Πρωτομαγιάς του 1944 ήταν θυσία στο πλαίσιο τις εθνικής αντίστασης και μας κάνει όλους υπερήφανους ανέφερε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως η θυσία αυτή ανήκει σε κάθε Έλληνα αγωνιστή. Εμείς πρέπει να δείξουμε σαν φάρος δημοκρατίας τον ανθρωπισμό απέναντι στους πρόσφυγες που έρχονται κατατρεγμένοι στη χώρας μας ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός.»

«Απέναντι σε αυτούς που είχαν το θάρρος να κοιτάξουν την ιστορία στα μάτια κάνουμε το καθήκον μας και συνεχίζουμε στα βήμστά τους.»

«Για μένα είναι ιδιαίτερη τιμή να βρίσκομαι εδώ ως πρωθυπουργός και καλώ τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να τους παραδώσω το ΦΕΚ με το οποίο αποδίδεται το Σκοπευτήριο της Καισαριανής στον δήμο και στο λαό της, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης, για την απόδοση του χώρου θυσίας του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στον Δήμο και τον λαό της περιοχής.», τόνισε στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός.