ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Στο Προεδρικό Μέγαρο η πολιτική ηγεσία

by on 02/01/2017
 

ΑΘΗΝΑ | Τις ευχές της πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, με αφορμή το νέο έτος, δέχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, την Κυριακή.

Είχε προηγηθεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη, όπου εκεί αντάλλαξαν χειραψία ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ευχές για εθνική ανάταση και προσδοκίες για έξοδο από την κρίση περιλαμβάνουν τα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, που κάνουν εκτενείς αναφορές στις «δυσκολίες που περνά η χώρα και τις θυσίες του λαού».

«Το 2017 να είναι έτος – αφετηρία της εθνικής ανάτασης», εύχεται ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Εθνική ανάγκη να αφήσουμε πίσω την απαισιοδοξία και την έλλειψη προοπτικής του 2016», τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμα του, επισημαίνοντας ότι πρέπει να είναι «ομόθυμη η προσήλωση στους εθνικούς στόχους».

Ο ΠτΔ χαρακτηρίζει «αδιαπραγμάτευτη την πορεία της χώρας στην ΕΕ και στην ευρωζώνη, και αυτονοήτως απορριπτέα την αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάννης. Προσθέτει επίσης την ανάγκη «ευαισθητοποίησης των εταίρων ώστε να αλλάξει η εφαρμοζόμενη και εν πολλοίς αδιέξοδη συγκεκριμένη πολιτική λιτότητας».

Στα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας: «Φιλοδοξούμε το 2017 να είναι το έτος που η χώρα μας θα κάνει το μεγάλο άλμα προς τα μπροστά».

Ο κ.Τσίπρας χαρακτηρίζει «ρεαλιστική προσδοκία την εμπέδωση της εμπιστοσύνης και της σταθερότητας στην ελληνική οικονομία», τονίζοντας ότι με το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης, ανοίγει ο δρόμος για την ποσοτική χαλάρωση και την πρόσβαση στις αγορές. Επίσης, προαναγγέλει την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, θεσμικές τομές στο εκπαιδευτικό σύστημα, την υγεία και την τοπική αυτοδιοίκηση και ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής.

Επισημαίνει ακόμη ότι το 2017, θα είναι και έτος ορόσημο για τους εργαζόμενους στη χώρα μας, με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, «ώστε η Ελλάδα να σταματήσει να αποτελεί θλιβερή εξαίρεση στην Ευρώπη».

«Αρκετοί από τους συμπολίτες μας», αναφέρει ακόμη ο πρωθυπουργός, «δεν μπορούν να γιορτάσουν όπως οι υπόλοιποι και πρωτίστως γι αυτούς δίνουμε τη μάχη για να βγει η χώρα από τον ασφυκτικό κλοιό των μνημονίων και της επιτροπείας».

«Μετά την εθνική κατάθλιψη, το 2017 να γίνει αφετηρία αναγέννησης», τονίζει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.