ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό

by on 19/04/2015
 

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ.- Στις τελευταίες εξελίξεις και την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και τους εταίρους θα αναφερθούν ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο νέος διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος, σε μηνύματά τους που θα παρουσιασθούν στη συγκέντρωση συμπαράστασης στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, που διοργανώνεται την Τρίτη το βράδυ, στο Trades Hall, στη Μελβούρνη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκστρατείας «Αφήστε την Ελλάδα να αναπνεύσει» υπό την αιγίδα της Αυστραλοελληνικής Εκστρατείας Αλληλεγγύης (Australia-Greece Solidarity Campaign), στο Trades Hall (στη γωνία των οδών Lygon και Victoria, στο Κάρλτον), την Τρίτη 21 Απριλίου, στις 7.00μμ.

Στην κρίση που μαστίζει την Ελλάδα πρόκειται να αναφερθεί ο πολιτικός οικονομολόγος και επικεφαλής της Αυστραλοελληνικής Καμπάνιας Αλληλεγγύης Διαμαντής Ρόρρης, η σκηνοθέτης Ανα Κόκκινου, ενώ μηνύματα συμπαράστασης θα απευθύνουν ο υπαρχηγός του Κόμματος των Πρασίνων και ομοσπονδιακός βουλευτής στην έδρα της Μελβούρνης Adam Bandt, ο πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος Κουήνσλαντ Andrew Dettmer και νυν πρόεδρος του Αυστραλιανού Συνδικάτου Εργατών Μετάλλου (AWMU), και η πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων Αυστραλίας (ACTU) Ged Kearney.

Για αιώνες η Ελλάδα αγωνιζόταν για την ανεξαρτησία της από τους Οθωμανούς, από τη ναζιστική γερμανική κατοχή, και μετέπειτα από τη Χούντα μέχρι που ανατράπηκε, όχι από το στρατό, αλλά από το λαό που πέτυχε να αποκαταστήσει τη δημοκρατία στη χώρα. Σήμερα ο αγώνας συνεχίζεται. Πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα το δικαίωμα να αναπνεύσει και να αναπτυχθεί, για να μπορέσει να έχει μέλλον το 28% των ανέργων και το 60% των νέων που είναι χωρίς δουλειά.

Ο Γιώργος Κολέτσης, μιλώντας εκ μέρους της οργανωτικής Επιτροπής της εκδήλωσης, τόνισε ότι «πρέπει να επιτραπεί στην Ελλάδα να ανασάνει και να βρει το δρόμο της προς ένα δημοκρατικό και βιώσιμο μέλλον», ενώ κάλεσε όλους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της Τρίτης «για να εκφράσουμε όλοι μαζί την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας προς την Ελλάδα και προς τον ελληνικό λαό».

Ανάλογη δήλωση έκανε και ο Θόδωρος Μάρκος, μέλος της Επιτροπής, λέγοντας πως «η περίοδος αυτή είναι κρίσιμη, καθώς η Ελλάδα και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δέχονται μεγάλες πιέσεις από τους δανειστές και τους εταίρους να συνεχίσουν την πολιτική της λιτότητας, που τα τελευταία πέντε χρόνια οδήγησε τη χώρα σε οικονομική και ανθρωπιστική καταστροφή».

«Θα πρέπει να δώσουμε όλοι το παρών στη συγκέντρωση της Τρίτης, δείχνοντας την αλληλεγγύη μας στην ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό».

Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι στη συγκέντρωση θα παρευρίσκονται Αυστραλοί πολιτικοί από τον προοδευτικό χώρο, καθώς και η ηγεσία του αυστραλιανού συνδικαλιστικού κινήματος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωση μουσικά αγωνιστικά κομμάτια θα παρουσιάσουν η Κριστέλα Δημητρίου, η Ειρήνη Βέλα και ο Μαρκ Μάρκου.
Σημειώνεται ότι η εκδήλωση υποστηρίζεται από ελληνικούς οργανισμούς, το New International Bookshop, το Trades Hall και το Search Foundation.