ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Συμπαράσταση στην κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις

by on 15/02/2015
 

AΘΗΝΑ | Περισσότερα από 30.000 άτομα όλων των ηλικιών, συμμετείχαν στη διαδήλωση στο Σύνταγμα, στέλνοντας σε όλο τον πλανήτη μήνυμα με ένα παραφρασμένο σύνθημα του Λένον. «Δεν μασάμε στους εκβιασμούς, δεν κάνουμε πίσω, θα νικήσουμε». Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα, με το οποίο οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη λιτότητα στο Σύνταγμα.

Συγκεντρώσεις διοργανώθηκαν και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, με κεντρικό σύνθημα «ανάσα αξιοπρέπειας», ενάντια στους εκβιασμούς των νεοφιλελεύθερων κέντρων και των πολιτικών λιτότητας.

Με σύμμαχο τη μικρή βελτίωση του καιρού και την αργία της Κυριακής, οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν επιτυχώς με μεγάλη προσέλευση του κόσμου στο Σύνταγμα και στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, ενώ συγκεντρώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν και σε πάνω από 30 πόλεις της Ελλάδας και σε πολλές μεγάλες πόλεις του κόσμου.

Συγκέντρωση συμπαράστασης προς την Ελλάδα διοργανώνεται τη Δευτέρα το βράδυ, στις 5.30, στη Σίδνεϊ, έξω από το δημαρχείο του Σίδνεϊ.

Οπως αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ του το tganews.com (Ομογένεια Αυστραλίας: ‘Είμαστε στο πλευρό του ελληνικού λαού’) μηνύματα συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση έστειλαν μέσω του Φεστιβάλ της Λόνστεϊλ που διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο στη Μελβούρνη η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και του Ελληνικού Φεστιβάλ του Σίδνεϊ που διοργανώνει η Ελληνική Κοινότητα Σίδνεϊ.

«Στηρίζουμε τα αδέλφια μας στην Ελλάδα, στην προσπάθειά τους να διαπραγματευτούν μια δικαιότερη συμφωνία για το χρέος. Τους συμπαραστεκόμαστε σε αυτή την προσπάθεια,» τόνισε στην ομιλία του, στα εγκαίνια του Φεστιβάλ της Λόνσντεϊλ, στη Μελβούρνη, το Σάββατο το βράδυ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης.

«Οι Ελληνες όπου κι αν βρισκόμαστε είμαστε ισχυροί, είμαστε δυνατοί και θα είμαστε πάντα στον πλευρό του ελληνικού λαού,» είπε καταχειροκροτούμενος από τις δεκάδες χιλιάδες κόσμου που είχαν κατακλύσει την οδό Λόνσντεϊλ, στο κέντρο της Μελβούρνης, για να παρακολουθήσουν τα εγκαίνια του Φεστιβάλ και τη συναυλία του Δημήτρη Μπάση και της Ζωής Παπαδοπούλου.

Από την Εκστρατεία Αλληλεγγύης Αυστραλίας-Ελλάδας διοργανώνονται τις τελευταίες ημέρες εκδηλώσεις συμπαράστασης και ενημερωτικές πρωτοβουλίες στο Σίδνεϊ και στη Μελβούρνη.