ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Συνάντηση Λή – Βαρβαρή με παρόχους Παιδικής Φροντίδας

by on 11/03/2014
 

ΣΙΔΝΕΙ | Ο Ομοσπονδιακός βουλευτής της έδρας Barton κ. Νίκος Βαρβαρής συνόδευσε τηνΤρίτη την Υφυπουργό Παιδείας κα Sussan Ley σε επίσκεψη σε παιδικούς σταθμούς της περιοχής Barton για μια ανταλλαγή ιδεών και απόψεων στον τομέα παιδικής φροντίδας.

Πριν από τη συνάντηση η Υφυπουργός κα Ley συναντήθηκε με τους διευθυντές παιδικών σταθμών Stephanie Bruno και Eleni Wilson στον παιδικό σταθμό Barfa Bear για να εξακριβώσει τις ανησυχίες τους για τη λειτουργία του τομέα φροντίδας παιδιών και να επισκεφτεί το χώρο.

Ο κ. Βαρβαρής συνόδευσε την Υφυπουργό στη συνάντηση με τους διευθυντές παιδικών σταθμών σε μια δίωρη ανταλλαγή απόψεων όπου ο κ. Βαρβαρή και η Υφυπουργός ακούσαν τους εκπροσώπους των κέντρων ημερήσιας φροντίδας, από κέντρα φροντίδας μετασχολικών ώρων και ημερήσια κέντρα οικογενειακής φροντίδας.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τις ανησυχίες τους με το ρυθμιστικό πλαίσιο στον τομέα αυτό, συμπεριλαμβανομένου του κόστους των κέντρων τους, λόγω των τεχνικών απαιτήσεων των κανονισμών του Εθνικού Πλαισίου Ποιότητας (National Quality Framework).

Συζητήθηκε επίσης η αυξανόμενη ανάγκη για εξειδικευμένο προσωπικό λόγω των αυστηρών απαιτήσεων προσόντων προσωπικού και την αυξανόμενη τιμή για τη φροντίδα των παιδιών και τις επιπτώσεις στους γονείς.

Ο κ. Βαρβαρής είπε πως το γεγονός ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ακούει τις απόψεις των παρόχων παιδικής φροντίδας είναι σημαντικό.
«Η Φροντίδα Παιδιών είναι μια από τις πιο θεμελιώδεις κοινωνικές επενδύσεις μας ως ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Η προσβάσιμη, ευέλικτη και υψηλής ποιότητας Φροντίδα Παιδιών, είναι απαραίτητη για τις οικογένειες στην περιοχή μας και υπάρχουν θέματα τον τομέα αυτό. Είμαι ευγνώμων στην Υφυπουργό που άκουσε τις απόψεις ατόμων με εμπειρία στον τομέα αυτό κατά την σημερινή συνάντηση» είπε ο κ. Βαρβαρής.


– Στη φωτό ο Ομοσπονδιακός βουλευτής της έδρας Barton κ. Νίκος Βαρβαρής με την Υφυπουργό Παιδείας κα Sussan Ley στο Παιδικό σταθμό.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

2 × 3 =