ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ

by on 21/05/2015
 

ΡΙΓΑ-ΑΘΗΝΑ | Την αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης του χρέους και το επενδυτικό – αναπτυξιακό πακέτο για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας με τους δανειστές, έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερης συνάντησής του με την Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, την Πέμπτη το βράδυ, στη Ρίγα της Λετονίας, μετά το δείπνο εργασίας της Συνόδο Κορυφής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διήρκησε 2,5 ώρες ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη θέση ότι στις διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων στο Brussels Group υπάρχει πλέον σημαντική πρόοδος και άρα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία Ελλάδας-εταίρων μέχρι τέλος Μαΐου -και μάλιστα, τέτοια που να καλύπτει χρηματοδοτικά τη χώρα μεσοπρόθεσμα και όχι απλά για το επόμενο δύσκολο τρίμηνο.

Η συνάντηση του κ. Τσίπρα με την κυρία Μέρκελ και τον κ. Ολάντ ξεκίνησε λίγο μετά τις 22.30, αμέσως μετά το δείπνο των ηγετών της ΕΕ στην εαρινή Σύνοδο Κορυφής, ενώ πριν από το ραντεβού με τον Έλληνα πρωθυπουργό η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος είχαν ένα δεκάλεπτο τετ-α-τετ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, εκ μέρους της ελληνικής πλευράς και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.