ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Συνάντηση Τσίπρα με ομογενείς στη Μόσχα

by on 08/04/2015
 

MΟΣΧΑ | Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα οι ομογενείς στη Μόσχα, κατά τη διάρκεια συνάντησης μαζί του τη Μεγάλη Τετάρτη το βράδυ. Δεκάδες παράγοντες της ομογένειας, μεταξύ των οποίων και ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό, μετά το πέρας των πολύωρων επαφών που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τους ομογενείς για τις συζητήσεις που είχε με τον κ. Πούτιν, καθώς και για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους για μια δίκαιη λύση όσον αφορά την οικονομία, ενώ συζήτησαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομογένεια.

Η Ελλάδα ξεπέρασε την ύφεση και ελπίζει σύντομα σε ανάπτυξη, τόνισε ο πρωθυπουργός στους προέδρους και τα μέλη Ομογενειακών Συλλόγων.

Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον κ. Πούτιν, είπε: «Συζητήσαμε το θέμα της αύξησης των εξαγωγών στη Ρωσία, με τη δημιουργία κοινών ελληνορωσικών εταιρειών στη ρωσική επικράτεια προκείμενου οι Έλληνες εξαγωγείς να μπορούν να στέλνουν προς επεξεργασία τα προϊόντα τους στη Ρωσία και να μην καταλογίζεται ως εξαγωγή, για να μπορέσουν έτσι να ξεπεραστούν τα αντίμετρα σε βάρος τους».