ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Συναντήσεις Τσίπρα με Δημήτριο και ομογενείς στις ΗΠΑ

by on 26/09/2015
 

ΑΘΗΝΑ-ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ | Συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο και εκπροσώπους ομογενειακών οργανισμών, πρόκειται να έχει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αμερική για να συμμετάσχετι στις εργασίες της 70ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 και θα επιστρέψει στην Αθήνα την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, 2015.

Στις εργασίες της 70ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει διμερείς και πολυμερείς συναντήσεις με Αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεων, αξωματούχους διεθνών οργανισμών καθώς και δημόσιες παρεμβάσεις και ομιλίες.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τους Προέδρους της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Βραζιλίας, του Ισημερινού, της Παλαιστίνης, και τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας. Επίσης, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Πρωθυπουργός θα απευθυνθεί Στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών θα απευθυνθεί ο κ. Τσίπρας την 1η Οκτωβρίου και θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την «Αναπτυξιακή Ατζέντα μετά το 2015» (27 Σεπτεμβρίου), καθώς και στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για τη Μετανάστευση, με θέμα «Strengthening cooperation on migration and refugee movements under the new development» (30 Σεπτεμβρίου).

Τέλος, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Νέας Υόρκης, κ. B. Ντεμπλάσιο, ενώ θα συμμετάσχει σε πάνελ, το οποίο διοργανώνεται από το Clinton Global Initiative, με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, κ. Bill Clinton.