ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή για διαφθορά και διαπλοκή

by on 10/10/2016
 

AΘΗΝΑ | Σφοδρή αντιπαράθεση πρωθυπουργού και αρχηγού της αντιπολίτευσης στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Με ονόματα, διευθύνσεις και στοιχεία επιτέθηκε ο Αλέξης Τσίπρα στον Κυρ. Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ονομαστικά σε σκάνδαλα και σε πλήθος στελεχών των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Παπαδήμου και σε όλη την διαπλοκή των χρεοκοπημένων εκδοτών και των αναξιόπιστων ΜΜΕ.

«Υπάρχει στην χώρα σκάνδαλο Siemens;» και «θα αποπληρώσετε το προσωπικό σας δάνειο για τον “Κήρυκα Χανίων”;» ρώτησε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός, χωρίς να λάβει ουσιαστική απάντηση.

«Εκλογές θα κάνουμε το 2019, αυτή η κυβέρνηση είναι αρραγής, και τότε θα κρίνουμε τα πεπραγμένα» τόνισε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής για την διαφθορά και την διαπλοκή.

«Κατά την διάρκεια της προηγούμενης προ ημερησίας διατάξεως στην Βουλή όταν η κουβέντα πήγε σε θέματα διαπλοκής και διαφθοράς, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να αποδράσει. Δεν θα σας το επιτρέψουμε. Σήμερα θα απολογηθείτε», τόνισε στην πρωτολογία του, ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και συνέχισε: «Συμμαχήσατε αμέσως με το παλιό και διεφθαρμένο σύστημα διαπλοκής στην χώρα, με όλους εκείνους που έχουν ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας.

Σε απόλυτη συνεργασία με τους εκδότες και τους καναλάρχες, παλιούς και νέους, έχετε επιδοθεί σε λυσσώδη πόλεμο κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας».

Ο πρωθυπουργός προχώρησε και σε μια βαρύτατη καταγγελία, μιλώντας για μιντιακό μεταμοντέρνο πραξικόπημα της Νέας Δημοκρατίας και της διαπλοκής, με συκοφαντίες και καθημερινά ψέματα.

«Είπε ότι η πρώτη πράξη αυτής της απόπειρας παίχτηκε την περίοδο της οικονομικής ασφυξίας, η δεύτερη με την καταστροφολογία την περίοδο της πρώτης και πιο δύσκολης αξιολόγησης, και σήμερα είναι η τρίτη πράξη, την λυσσαλέα προσπάθεια του χρεοκοπημένου συστήματος να τυλίξει την χώρα στο σκοτάδι», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομία με αφορμή και την απόφαση του Γιούρογκρουπ για την μερική εκταμίευση της δόσης.

«Κάθε μέρα που περνάει το τίμημα για την παραμονή σας στην εξουσία είναι πολύ βαρύ. Μιλήσατε 35 λεπτά , δεν κάνατε αναφορά στο Γιούρογκρουπ που δυστυχώς δεν ενέκρινε όλη τη δόση και δεν αποδέσμευσε τα 1,7 δισ. που προορίζονται για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων» είπε ο κ. Μητσοτάκης εξαπολύοντας επίθεση στον κ. Τσακαλώτο ο οποίος σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ είπε πως η χώρα δεν χρειάζεται αυτά τα χρήματα. «Η οικονομία στενάζει, επενδυτές αρνούνται να επενδύσουν στη χώρα με μία τόσο αναξιόπιστη κυβέρνηση, ακούσαμε τα ίδια αναμασημένα επιχειρήματα» είπε ο κ. Μητσοτάκης κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως απέφυγε την ουσία της κριτικής για τον τρόπο που διεξήχθη ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. «Να έρθουν τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών στη Βουλή… Θα μάθουμε τί έλεγξε η επιτροπή; Να έρθει ο φάκελος στη Βουλή και να εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή. Ο περιορισμός του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών έφερε 250 εκατ. ευρώ. Θα μπορούσατε να πάρετε 25 από 10 ή μήπως κάποιοι έδωσαν πολλά παραπάνω προσδοκώντας εκλεκτικές σχέσεις διαπλοκής από εσάς;» διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.