ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Σχολείο της Κοινότητας του Σίδνεϊ γιόρτασε τα 30 χρόνια του

by on 20/05/2014
 

ΣΙΔΝΕΪ | Ένα σημαντικό γεγονός γιορτάσθηκε την Κυρακή 18 Μαϊου 2014 στο Δημοτικό Σχολείο Connells Point, όπου στεγάζεται το τοπικό ελληνικό απογευματινό σχολείο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας ΝΝΟ (ΕΟΚ-ΝΝΟ).

Επί 30 χρόνια, ελληνόπουλα της περιοχής πέρασαν και έμαθαν τη γλώσσα των πατέρων τους με την φροντίδα της ΕΟΚ-ΝΝΟ και την προσωπική προσπάθεια των δασκάλων τους, που τους μετέδωσαν την αγάπη για την ελληνική κουλτούρα.

Το χαρμόσυνο γεγονός γιορτάσθηκε παρουσία του Πρόεδρου της ΕΟΚ-ΝΝΟ κ. Χάρη Δανάλη και μελών του Δ.Σ., του ομοσπονδιακού βουλευτή της έδρας Barton κ. Νίκου Βαρβαρή, της διευθύντριας και υποδιευθύντριας του αυστραλιανού δημοτικού σχολείου κας Anne Hewson και κας Therese Corben, πολλών πρώην μαθητών, γονέων, παππούδων και γιαγιάδων που χάρηκαν τα παιδιά και τα εγγόνια τους σε διάφορες εκδηλώσεις.

Μαθητές και μαθήτριες του σχολείου τραγούδησαν και χόρεψαν ελληνικά και έδωσαν ένα θαυμάσιο δείγμα της ελληνικής ρίζας τους, προς μεγάλη ευχαρίστηση των παρευρισκομένων.

– Στη φωτό, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας ΝΝΟ κ. Χάρης Δανάλης με τον ομοσπονδιακό βουλευτή της έδρας Barton κ. Νίκο Βαρβαρή και παιδιά του σχολείου.