ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Την Πέμπτη συνάντηση Τσίπρα-Σούλτς

by on 26/01/2015
 

ΑΘΗΝΑ | Την Πέμπτη στις 4 το απόγευμα πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του για την «ιστορική νίκη» του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τόνισε ότι προσβλέπει “στη στενή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Τσίπρα”.

«Πρόκειται για κορυφαία αλλαγή στην Ελλάδα που θα έχει αντίκτυπο στην Ευρώπη», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Σουλτς και σημειώνει ότι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας έλεγε κατά την προεκλογική περίοδο ότι σκοπεύει να συζητήσει θέματα που σχετίζονται με το μνημόνιο και με την τρόικα.

«Προσβλέπουμε να τα συζητήσουμε μαζί του», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μ. Σουλτς, προσθέτοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ανοιχτό σε κάθε συζήτηση.

Πρόσθεσε δε, ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να βασιστούν σε αμοιβαίο σεβασμό και σε εμπιστοσύνη και υπογραμμίζει ότι θα είναι σημαντικό να μείνουμε προσηλωμένοι στις συμφωνίες που έγιναν για να σταθεροποιηθεί η χώρα και η Ε.Ε.

Νωρίτερα ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει ιστορική χαρακτήρισε τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, προανήγγειλε την επίσκεψή του στην Αθήνα τις προσεχείς μέρες, αμέσως πριν, δηλαδή, τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

“Πρόκειται για μια ιστορική νίκη, μια τεράστια επιτυχία. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου ώστε να βοηθήσω να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή βιώσιμη λύση”, τόνισε ο Μ. Σουλτς. Και κατέληξε: “Και σκοπεύω να έρθω στην Αθήνα να σε συναντήσω αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, στα μέσα της εβδομάδας, και πριν πάω στη Μέρκελ την Παρασκευή”.