ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Τρεις Ελληνες από τους πλουσιότερους του κόσμου

by on 04/03/2014
 

NEA YOΡΚΗ | Τρεις Ελληνες κροίσοι συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου του περιοδικού Forbes. Στην πρώτη θέση βρίσκεται εκ νέου ο Μπιλ Γκέιτς.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Σπύρο Λάτση, ο οποίος καταλαμβάνει την 506η θέση με 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια, τον Αριστοτέλη Μυστακίδη (φωτό) και τον Φίλιππα Νιάρχο κατατάσσονται και οι δύο στην θέση 687 με 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ ο καθένας.

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, έχοντας καθαρή περιουσία 76 δισ. δολάρια, κατέλαβε και πάλι την κορυφή της λίστας μετά από τέσσερα χρόνια, αφήνοντας τον Μεξικανό μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ Χελού στην δεύτερη θέση με 72 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην τρίτη θέση με 64 δισ. δολάρια, βρίσκεται ο Ισπανός Αμάνθιο Ορτέγα, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης των επιχειρήσεων Inditex, στις οποίες ανήκει και η αλυσίδα καταστημάτων ΖΑRA.

Συνολικά, 1.645 δισεκατομμυριούχοι με συνολική περιουσία 6,4 τρισ. δολαρίων, βρίσκονται φέτος στη λίστα του Forbes σε σχέση με 1.426 που ήταν πέρυσι. Ποσοστό λίγο μεγαλύτερο του 10% από αυτούς είναι γυναίκες σε σχέση με 138 που ήταν πέρυσι.

Η κληρονόμος των πολυκαταστημάτων Wal-Mart Κρίστι Γουόλτον είναι η πλουσιότερη γυναίκα στη λίστα και βρίσκεται στην ένατη θέση με περιουσία 36,7 δισ. δολαρίων. Η Γαλλίδα Λιλιάν Μπετανκούρ, που απέκτησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της από την εταιρεία καλλυντικών L’Oreal, είναι η δεύτερη γυναίκα στη λίστα με 34,5 δισ. δολάρια και βρίσκεται στην ενδέκατη θέση. μεγαλύτερος χαμένος ήταν φέτος ο βραζιλιάνος μεγιστάνας Εϊκε Μπατίστα, η περιουσία του οποίου από τα 10,6 δισ. έπεσε σε λιγότερα από 300 εκατ.

Σημειώνεται τέλος ότι τα δύο τρία των δισεκατομμυριούχων όλου του κόσμου, δηλαδή 1.080, είναι αυτοδημιούργητοι, από τους οποίους οι 492 βρίσκονται στις ΗΠΑ, οι 152 στην Κίνα και οι 111 στη Ρωσία.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

1 × 3 =