ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Τσίπρας: Για μια Ευρώπη χωρίς τρόικα

by on 10/03/2014
 

ΔΟΥΒΛΙΝΟ | «Στις 25 Μάη το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε με την τρόικα στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, στην Κύπρο, αλλά ενδεχομένως και σε όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης όπου στην πραγματικότητα η λιτότητα είναι κοινό project για όλη την Ευρώπη ή αν θα τους στείλουμε από εκεί που ήρθαν. Αν θα τους γυρίσουμε πίσω. Αν θα διεκδικήσουμε να ζήσουμε χωρίς τις δικές τους συνταγές της αποτυχίας, αν θα οικοδομήσουμε μια νέα Ευρώπη, την Ευρώπη των λαών», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  και υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αλέξης Τσίπρας, από το Δουβλίνο.

Μεταξύ άλλων ανέφερε επίσης ότι, «σε όποια χώρα της Ευρώπης πάτησε το πόδι της η τρόικα γέννησε κοινωνική δυστυχία, φτώχεια, ανεργία, μαζική μετανάστευση των νέων ανθρώπων. Σε όλες αυτές τις χώρες, τώρα προσπαθούν να δημιουργήσουν οι κυβερνήσεις, που εφήρμοσαν αυτή την πολιτική και προσέφεραν τόσο πόνο στους πολίτες τους, την ψεύτικη εικόνα ότι η τρόικα πέτυχε. Την ψεύτικη εικόνα ότι το μνημόνιο της λιτότητας, τα μνημόνια της λιτότητας ήταν η λύση».

Τόνισε ακόμα ότι «οι λαοί, όμως, δεν θα τους πιστέψουν, διότι έζησαν και ζουν μια τραγωδία. Έζησαν και ζουν την κοινωνική δυστυχία της λιτότητας. Έχουν μια σημαντική ευκαιρία. Στις ευρωεκλογές να καταψηφίσουν τις πολιτικές και τα κόμματα που έφεραν την τρόικα και εφαρμόζουν τα μνημόνια».

Ο κ. Τσίπρας ήταν κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο που διοργανώνει το Δίκτυο transform ! europe και το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου με τίτλο: «Να αμφισβητήσουμε το νόμο της τρόικας, να μετασχηματίσουμε την Ευρώπη». Η ομιλία του Αλ. Τσίπρα είχε τίτλο: “Μια αριστερή πολιτική εναλλακτική για την επανίδρυση της Ευρώπης”.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

13 + 6 =