ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Τσίπρας: Καθαρή εντολή τετραετίας [BINTEO]

by on 20/09/2015
 

ΑΘΗΝΑ | Λάβαμε «εντολή να ξεμπερδέψουμε με το καθεστώς της διαφθοράς. Από αύριο κιόλας ξεμπερδεύουμε με το παλιό», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στο εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογική νίκη.

«Ο ελληνικός λαός μας έδωσε μια καθαρή εντολή να συνεχίσουμε να παλεύουμε και μέσα και έξω από τη χώρα. Ο λαός μας έδωσε μια καθαρή εντολή να καθαρίσουμε με όλα όσα μας κρατάνε με το χθες και να συνεχίσουμε τον αγώνα που αρχίσαμε πριν από επτά μήνες», τόνισε.

«Σήμερα στην Ευρώπη η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός είναι συνώνυμο του αγώνα για την αξιοπρέπεια και αυτό τον αγώνα θα τον συνεχίσουμε μαζί, για μια ολόκληρη τετραετία, γιατί η εντολή που πήραμε είναι εντολή τετραετίας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησε τους νέους και τις νέες για την εκλογική νίκη, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε πως είναι η δύναμη που εκφράζει τις λαϊκές συνοικίες και τους ανθρώπους του μόχθου, λέγοντας με νόημα πως το κόμμα του είναι «πολύ σκληρό για να πεθάνει». «Το αποτέλεσμα ανήκει στους ανθρώπους που αγωνίζονται και ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Έχουμε μπροστά μας δυσκολίες, αλλά και στέρεο έδαφος. Ξέρουμε πού θα πατήσουμε, έχουμε προοπτική. Η ανάκαμψη μπορεί να έρθει μέσα από πολύ δουλεία, μέσα από σχέδιο για να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη, που να έχει κοινωνικό πρόσημο», συνέχισε.

«Η εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός είναι εντολή να ξεμπερδεύουμε με τη φαυλότητα και τη διαφθορά, που τόσα χρόνια κυβερνούσε τον τόπο. Μας έδωσε την δεύτερη και καθοριστική ευκαιρία να ξεμπερδέψουμε με αυτό το καθεστώς. Από αύριο κιόλας ξεμπερδεύουμε με το παλιό», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τη νέα κυβερνητική συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ επιβεβαίωσε ο Αλέξης Τσίπρας καθώς βρέθηκε στο βήμα μαζί του όπου έγινε κι αυτός δεκτός με χειροκροτήματα από τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον ευχαρίστησε λέγοντας: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας… για να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα που αρχίσαμε πριν από επτά μήνες».

Το αποτέλεσμα
Καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και οκτακομματική Βουλή δείχνει η ροή των αποτελεσμάτων από όλη την Επικράτεια. Στο 75% των καταμετρημένων ψήφων ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 35,47% και 145 έδρες – 4 έδρες λιγότερες από τον Ιανουάριο.

Εκτός Βουλής φαίνεται να μένει η Λαϊκή Ενότητα με ποσοστό 2,85%.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα ως τώρα έχουν ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ: 35,47% (145)
ΝΔ: 28,26% (75)
Χρυσή Αυγή: 7,00% (19)
Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ): 6,37% (17)
ΚΚΕ: 5,48% (15)
Το Ποτάμι: 4,02% (10)
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,65% (10)
Ένωση Κεντρώων: 3,37% (9)
Λαϊκή Ενότητα: 2,858% (-)