ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο όρθιος λαός εφιάλτης της διαπλοκής

by on 11/09/2015
 

KABAΛΑ | «Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τα κεφάλια της διαπλοκής, των κυκλωμάτων, της συμμαχίας του ΝΑΙ. Του κυρίου Μεϊμαράκη και των εταίρων του στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ. Και το ξορκίζουν με κάθε τρόπο, περνώντας ακόμα στην πολιτική απάτη». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στην Καβάλα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι «η διαπλοκή, τα κυκλώματα, οι αντικοινωνικές δυνάμεις που η Ν.Δ. εκπροσωπεί δείχνουν όλο και πιο καθαρά τις προθέσεις τους».

Και όλα γίνονται, τόνισε, στην υπηρεσία «ενός και μόνο στόχου» που δεν είναι άλλος από το «να απαλλαγούν από τον εφιάλτη τους, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ… που είναι ο όρθιος λαός…».

Κάλεσε δε τον λαό να αποφασίσει: «Θέλει να δώσει ισχυρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχιστεί η μεγάλη προσπάθεια μετασχηματισμού και αλλαγών; Θέλει να συνεχιστεί η προσπάθεια να απαλλαγούμε από τα βάρη του παρελθόντος;

Ή προτιμά μήπως την παλινόρθωση των πολιτικών δυνάμεων που μας έφεραν μέχρι εδώ; Προτιμά να συνεχίσουμε να κερδίζουμε έδαφος στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές με μια ισχυρή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή να δώσουμε πίσω ακόμα και αυτά που κερδίσαμε με μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας;».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει ηχηρή απάντηση σε όσους θέλουν να κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ παρένθεση. Θα δώσει, όπως σημείωσε, ισχυρή απάντηση σε όσους ονειρεύονται την αντιδραστική παλινόρθωση.

«Τους μιντιάρχες, τους ολιγάρχες, τους κομματάρχες και τους γραφειοκράτες της ευρωπαϊκής ελίτ. Αρκεί αυτόν τον αγώνα τις μέρες που απομένουν να τον δώσουμε με αυταπάρνηση και υπερηφάνεια για όσα πετύχαμε. Αλλά και με σιγουριά για όσα θα πετύχουμε στους μεγάλους, σκληρούς αλλά και όμορφους αγώνες που είναι μπροστά μας. Με τις αξίες μας οδηγό και με το ΣΥΡΙΖΑ για όχημα μας. Θα νικήσουμε! Ξανά!», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταχειροκροτούμενος.

“Πάμε καλά. Και δεν το δείχνει μόνο η λαϊκή αποφασιστικότητα, η μεταστροφή των πολλών που γίνεται φανερή σε κάθε μας βήμα. Ούτε μόνο το ρεύμα των πιο συντηρητικών ανθρώπων, που βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι η μόνη διέξοδος σταθερότητας και αλλαγών,” τόνισε.

“Το δείχνουν και οι σπασμωδικές κινήσεις των αντιπάλων μας. Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τα κεφάλια της διαπλοκής, των κυκλωμάτων, της συμμαχίας του ΝΑΙ. Του κυρίου Μεϊμαράκη και των εταίρων του στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ. Και το ξορκίζουν με κάθε τρόπο, περνώντας ακόμα στην πολιτική απάτη.

Ο κύριος Μεϊμαράκης, για παράδειγμα, αποφάσισε σήμερα όχι μόνο να συγκροτήσει με τη φαντασία του κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, αλλά και να μας ανακοινώσει ποιος θα είναι πρωθυπουργός της. Ή μάλλον ποιος δεν θα είναι.

Τώρα, θα στηρίξει λέει τον μεγάλο συνασπισμό αλλά με άλλον Πρωθυπουργό. Κι έτσι η διαπλοκή, τα κυκλώματα, οι αντικοινωνικές δυνάμεις που η ΝΔ εκπροσωπεί δείχνουν όλο και πιο καθαρά τις προθέσεις τους. Και τη σύγχυσή τους μπροστά στην επερχόμενη ήττα τους.

Όλα στην υπηρεσία ενός και μόνο στόχου: Να απαλλαγούν από τον εφιάλτη τους, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Που είναι ο όρθιος λαός. Να βάλουν στο χέρι τη λαϊκή πλειοψηφία με αλχημείες ανωμαλίας και παρά φύση σχέδια.

Τη μια ο Μεϊμαράκης ζητάει αυτοδυναμία, γιατί όπως είπε στο ντιμπέιτ, η ΝΔ δεν έκανε όσα υποσχέθηκε επειδή δεν είχε αυτοδυναμία. Την άλλη ζητάει κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ. Την επομένη ζητάει κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, με πρωθυπουργό τον Τσίπρα. Και την μεθεπομένη χωρίς τον Τσίπρα. Πενία τέχνας κατεργάζεται.

Ο μόνος τους στόχος να μειώσουν το εύρος της νίκης μας. Γι να μας βάλουν το χαλινάρι τους μετά τις εκλογές. Να χρειαστούμε δεκανίκια για να κυβερνήσουμε. Δεκανίκια, που μόνο φαινομενικά θα είναι δεκανίκια διακυβέρνησης. Ουσιαστικά θα είναι δεκανίκια του παλιού, του φθαρμένου, του συστήματος από συμφέροντα και παθογένειες που πρέπει να ανατραπεί.

Αυτά όμως είναι όνειρα θερινής νύχτας. Που θα τα σαρώσει όχι μόνο η δική μας θέληση, αλλά η λαϊκή ετυμηγορία.

Γιατί ένας είναι και πρέπει να είναι ο στόχος για τους εργαζόμενους και την κοινωνία: Να αρχίσει στις 21 του Σεπτέμβρη μια τολμηρή, αποφασιστική, σαρωτική πορεία αλλαγών. Να χτυπηθεί το παλιό και το σάπιο που μας οδήγησε εδώ που είμαστε. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει με δεκανίκια του παλιού και σάπιου. Μπορεί να γίνει με το λαό, με όλους τους πολίτες, όποια κομματική συμπάθεια κι αν έχουν. Αλλά όχι με τους εχθρούς του λαού.”