ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Τόνι Άμποτ: Προσευχόμαστε για την Ελλάδα

by on 13/04/2015
 

ΣΙΔΝΕΪ – Στην Εκκλησία της Ανάστασης του Κυρίου της Ελληνικής Ορθόδοξης Ενορίας και Κοινότητας Kogarah του νότιου Σύδνεϋ παρακολούθησε με κατάνυξη την Θεία Λειτουργία της Ανάστασης ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας κ. Τόνυ Άμποτ με τη σύζυγό του Μάγκυ και τον ομοσπονδιακό βουλευτή της περιφερείας και πρόεδρο της εν λόγω Κοινότητας κ. Νίκο Βαρβαρή με τη σύζυγό του Ντορέτ (φωτό).

Με την παραδοσιακή λαμπάδα της Ανάστασης ο κ. Άμποτ ακολούθησε το λαό στο «δεύτε λάβετε φως» και αμέσως μετά το «Χριστός Ανέστη» κλήθηκε να ευχηθεί στους πάνω από 15.000 πιστούς που είχαν κατακλύσει το χώρο του προαυλίου της εκκλησίας και τους γύρω χώρους.

easter_abbott1

Ο βουλευτής κ. Ν. Βαρβαρής με τον πρωθυπουργό κ. Τ. Αμποτ κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας της Ανάστασης με φόντο τις χιλιάδες πιστούς

 

Σε σύντομο μήνυμά του ο κ. Άμποτ εξύμνησε την ελληνική παροικία της Αυστραλίας λέγοντας στους παριστάμενους πιστούς:

«Βλέποντας γύρω μου αυτό το πλήθος σκέφτομαι ότι τόσοι πολλοί σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι από την Ελλάδα κατάληξαν εδώ στην Αυστραλία προς μεγάλο όφελος τούτης της χώρας μας, της χώρας αυτής που μοιραζόμαστε όλοι, της χώρας που αγαπάμε, της χώρας που όλοι μας θέλουμε να βελτιώσουμε, έτσι αυτό το Πάσχα προσευχόμαστε για όλους μας, όπως κάνουμε κάθε Πάσχα, προσευχόμαστε για όλους τους τους χριστιανούς, προσευχόμαστε για όλους τους καλούς ανθρώπους, προσευχόμαστε για την Ελλάδα. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ»

Ο κ. Άμποτ έκλεισε το σύντομο μήνυμα του λέγοντας στα ελληνικά «Χριστός Ανέστη» και το πλήθος ανταποκρίθηκε σύσσωμο «Αληθώς Ανέστη»

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Αμποτ δήλωσε: «Είναι υπέροχο που βρέθηκα εδώ. Είμαι ευτυχής που ο Νίκος Βαρβαρής με προσκάλεσε απόψε σε αυτή τη θαυμάσια χριστιανική γιορτή».