ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Υπερψηφίσθηκε η πολιτική απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

by on 24/05/2015
 

ΑΘΗΝΑ | Υπερψηφίσθηκε με μεγάλη πλειοψηφία η πολιτική απόφαση με την οποία και έληξαν οι εργασίες της διήμερης Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια ψηφοφορία, οι περισσότεροι από όσους δεν ψήφισαν την πολιτική απόφαση προτίμησαν το «λευκό» ενώ υπήρξαν και κάποια «κατά». Στο ίδιο κείμενο ενσωματώθηκε εξάλλου κείμενο 5 μελών της Κ.Ε. και βουλευτών (εκ μέρους των 53+) για τις σχέσεις κυβέρνησης και κόμματος.

Η βασική τροπολογία που τέθηκε σε ψηφοφορία ήταν αυτή της Αριστερής Πλατφόρμας και της ΚΟΕ και έλαβε 75 ψήφους υπέρ, 95 κατά και ένα «λευκό», και άρα καταψηφίστηκε. Επίσης δεν έγιναν αποδεκτές 3 προτάσεις του Ανδρέα Καρίτζη για προετοιμασία για δημοψήφισμα, για τακτική συνεδρίαση της Κ.Ε. ανά 15 ημέρες και διακοπή των διαπραγματεύσεων σε επίπεδο Brussels Group.

Εν τω μεταξύ η Κ.Ε. εξουσιοδότησε την Π.Γ. για ένα θέμα που έθεσε ο βουλευτής Χρήστος Καραγιαννίδης, εάν υπάρχουν βουλευτές που δεν έχουν υλοποιήσει τις υποχρεώσεις τους, έτσι όπως αυτές απορρέουν από τον κώδικα δεοντολογίας, τον οποίον έχουν υπογράψει όλοι/ες οι βουλευτές πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου.