ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Χιλιάδες σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα

by on 06/02/2015
 

AΘΗΝΑ | Πολλές χιλιάδες άτομα συμμετείχαν σε ειρηνική συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Πέμπτη, έπειτα από αυθόρμητο κάλεσμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με κεντρικό σύνθημα “Δεν εκβιαζόμαστε- Δεν υποκύπτουμε -Δε φοβόμαστε- Δεν κάνουμε πίσω- Νικάμε”, προκαλώντας την κοινωνία να αντιδράσει στις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται στη χώρα μας.

Η συγκέντρωση έλαβε χώρα στο πλαίσιο των δραματικών εξελίξεων με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης για το χρέος με τη συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε, την ορκωμοσία των βουλευτών και την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η διαφορετική εικόνα που είχαμε ξεχάσει εδώ και αρκετά χρόνια, δηλαδή ο κόσμος είχε κατακλύσει την πλατεία Συντάγματος μέχρι το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, καθώς έλειπαν οι σιδερένιοι φράχτες.

Χαρακτηριστική στιγμή όταν στην αλλαγή φρουράς μπροστά στο μνημείο ο κόσμος δημιούργησε αυτόματα χώρο, χειροκροτώντας και φωνάζοντας το σύνθημα, “εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές και εμείς για ανθρώπινες ζωές”.

Οι πολίτες διαδήλωσαν ήρεμα αλλά παρέμειναν με αποφασιστικότητα στην πλατεία θέλοντας να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στην κυβέρνησ,η απέναντι στις πιέσεις και τους εκβιασμούς που ασκούνται στη χώρα μας.

Εντύπωση ακόμη προκάλεσε η απουσία των αστυνομικών δυνάμεων!