ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Βουλευτής της ΝΔ: ‘Η Χούντα ήταν επανάσταση’

by on 22/01/2014
 

ΑΘΗΝΑ | “Αλήθεια, η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς συμφωνούν με τον βουλευτή τους ότι η κατάλυση της Δημοκρατίας από τη μισητή χούντα, στην περίοδο της οποίας έγιναν βασανιστήρια και δολοφονίες, ήταν επανάσταση για τη χώρα;” αναρωτιέται με σχετική του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημ. Χριστογιάννη σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «υπήρξαν και υπάρχουν στελέχη στη Ν.Δ που συμπαθούν τη Χούντα και τους χουντικούς» και ότι «η Χούντα ήταν επανάσταση».

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κ. Σαμαρά και τη ΝΔ να αποδοκιμάσουν και διαγράψουν τον βουλευτή αν διαφωνούν μαζί του. “Αν όχι, οφείλουν να αποδοκιμάσουν και να διαγράψουν τον βουλευτή τους, ειδάλλως η ΝΔ του κ. Σαμαρά θεωρεί ότι η χούντα ήταν επανάσταση,” τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ καλώντας τη ΝΔ «να αποδοκιμάσει άμεσα τις φιλοχουντικές απόψεις του βουλευτή της και να τον επαναφέρει στη τάξη».

Μιλώντας στην εκπομπή «Επόμενη Μέρα» του Σεραφείμ Κοτρώτσου στο Action24 την Τρίτη 21/1, ο βουλευτής της Ν.Δ. (Πιερίας) Δημ. Χριστογιάννης παραδέχθηκε ότι «υπήρξαν και υπάρχουν στελέχη στη Ν.Δ που συμπαθούν τη Χούντα και τους χουντικούς», ενώ κάποια στιμγή δήλωσε ότι «η Χούντα ήταν επανάσταση».

«Βάζετε στην ίδια μοίρα τους Χουντικούς με τους τρομοκράτες;», αναρωτήθηκε ο Δ. Χριστογιάννης. «Εκείνη την εποχή η Χούντα τι ήταν; Ήταν μια επανάσταση. Μην κάνουμε συγκρίσεις με την τρομοκρατία».

Όταν ο βουλευτής της Ν.Δ δέχθηκε την κριτική της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Όλγας Γεροβασίλη αμύνθηκε λέγοντας «καλά, έγώ ήμουνα μικρός εκείνη την περίοδο και δεν θυμάμαι πολύ καλά».

Αξίζει να τονισθεί ότι ο Δημ. Χριστογιάννης πρόκειται να κατέλθει υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σχολίασαν σχετικά: «Δεν χρειάζεται να απαντήσουμε στην κ. Βούλτεψη, που είπε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει τάσεις νεοφασισμού. Την απάντηση έδωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστογιάννης, που δήλωσε ότι η χούντα ήταν επανάσταση».

Την αντίδρασή της εκφράζει και η ΔΗΜΑΡ λέγοντας: «Στο δημοκρατικό τόξο δεν χωρούν απόψεις που θωπεύουν την επτάχρονη δικτατορία και εξωραΐζουν τον χαρακτήρα της. Η ΝΔ οφείλει να αποδοκιμάσει άμεσα και κατηγορηματικά τη φιλοχουντική έκρηξη του βουλευτή της, Δημήτρη Χριστογιάννη».

Από την πλευρά του το ΚΚΕ ανέφερε σχετικά: «Είναι δεδομένη και αυτονόητη η καταδίκη απόψεων που εξωραΐζουν ή αποκρύπτουν τον πραγματικό χαρακτήρα της εφτάχρονης δικτατορίας. Την ίδια στιγμή και με αφορμή την κάλπικη διπολική αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών, τονίζουμε το εξής: Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι “τρομοκρατική” οργάνωση, όπως αφήνει να εννοηθεί η ΝΔ, ούτε η ΝΔ “χουντικό” κόμμα, όπως υπονοεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Με την ΕΕ και το κεφάλαιο είναι και οι δύο και αυτή τους τη σύγκλιση προσπαθούν να αποκρύψουν. Ο λαός ας βγάλει τα συμπεράσματά του».

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

2 × 3 =