ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ψήφος… ανοχής πήραν Σαμαράς και Βενιζέλος

by on 11/10/2014
 

AΘΗΝΑ | Ψήφο ανοχής και όχι εμπιστοσύνης πήρε η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με 155 ψήφους υπέρ, 131 κατά και 2 «παρών» (από τους συνολικά 288 βουλευτές που ψήφισαν). Με τον τρόπο αυτό η συγκυβέρνηση παρέτεινε για λίγο ακόμα τον βίο της παρά τις φωνές κυβερνητικών βουλευτών που πρότειναν σενάρια «κυβέρνησης ειδικού σκοπού». Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξε κατά τη συζήτηση το κυβερνητικό του πρόγραμμα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε άμεση προσφυγή στις κάλπες για να σταματήσει η ακατάσχετη προεδρολογία και η συνεχιζόμενη πολιτική κρίση στη χώρα.

«Εμπιστοσύνη» στην συγκυβέρνηση δεν έδειξαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές, γεγονός που καθιστά αποτυχημένη την προσπάθεια προσέλκυσης βουλευτών για την Προεδρική εκλογή από την παρούσα Βουλή.

Η τριήμερη συζήτηση εξελίχθηκε σε αντιπαράθεση για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο ανέπτυξαν οι περισσότεροι ομιλητές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ αρκετές ήταν οι τοποθετήσεις κυβερνητικών και ανεξάρτητων βουλευτών για «κυβέρνηση εθνικής ενότητας» ή «κυβέρνηση ειδικού σκοπού» καθώς και οι τοποθετήσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής κυρίως από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ακραίες εκφράσεις, υβριστικό ύφος και δαιμονοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ από Σαμαρά και Βενιζέλο. Με ειρωνεία, λασπολογία, προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και θεωρία των δύο άκρων (για την ακρίβεια του ενός άκρου, της Αριστεράς) προσπάθησε ο Α. Σαμαράς να απευθυνθεί αποκλειστικά στο ακροδεξιό ακροατήριο με μία πρωτοφανούς καφενειακού χαρακτήρα ομιλία στη Βουλή.