ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν νέα γκάλοπ

by on 22/01/2014
 

AΘΗΝΑ | Σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφουν νέες δημοσκοπήσεις που δείχνουν το κόμμα της αξιωματικής Αντιπολίτευσης να προηγείται ως 3,5 ποσοστιαίες μονάδες της Νέας Δημοκρατίας. Παρά τη φυλάκιση της ηγεσίας της, η Χρυσή Αυγή παραμένει τρίτο κόμμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσμάτα δημοσκόπησης της Public Issue που διενεργήθηκε για λογαριασμό της “Εφημερίδας των Συντακτών”, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 31,5% έναντι της ΝΔ που συγκεντρώνει 28%. Τρίτο κόμμα η ΧΑ με 10%, τέταρτη δύναμη το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ με ισοψηφία της τάξεως του 6,5%, ακολουθούν οι ΑΝΕΛ με 4,5% και η ΔΗΜΑΡ σε οριακό επίπεδο με 3,5%.

Στην ερώτηση “ανεξάρτητα από τις πολιτικές σας προτιμήσεις αν υποθέσουμε ότι αύριο είχαμε πάλι εκλογές ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε;” οι ερωτηθέντες απαντούν ως εξής: “η Ν.Δ. με μεγάλη διαφορά” 3%, “ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά” 17%, “η Ν.Δ. με μικρή διαφορά” 32%, “ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά” 35%, “κανένα/χωρίς γνώμη” 13%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 39% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 30%, ενώ το 29% απαντά κανέναν από τους δύο. Την ίδια στιγμή, το 55% των συμμετεχόντων στην έρευνα γνώμης δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται κανένα απολύτως κόμμα για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Από τα ευρήματα της έρευνας, συνάγεται ότι η εκστρατεία προπαγάνδας της ΝΔ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο με βάση τη “θεωρία των άκρων”, με βάση την οποία επιχειρούσε να ταυτίσει την αξιωματική αντιπολίτευση με τη Χρυσή Αυγή και, εσχάτως, τις τρομοκρατικές ομάδες που δρουν σήμερα, όσο και η επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, του… άθεου Αλέξη Τσίπρα, είναι αναποτελεσματική.

Σαφές προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ με διαφορά 3% τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην αναγωγή της επί των εγκύρων δίνει και δημοσκόπηση της Pulse RC για την εφημερίδα Ποντίκι.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 20%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,5%, η Χρυσή Αυγή 11%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,5%, το ΚΚΕ 5% οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,5% και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων (εκτίμηση χωρίς αποχή, λευκό και άκυρο) η ΝΔ συγκεντρώνει 22,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25,5%, το ΠΑΣΟΚ 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5%, η Χρυσή Αυγή 12%, η Δημοκρατική Αριστερά 3%, το ΚΚΕ 5,5% οι Οικολόγοι Πράσινοι 1% και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

19 − eighteen =