ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Eνα από τα καλύτερα σχολεία το Alphington Grammar

 

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ | Το ημερήσιο σχολείο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Alphington Grammar έχει αναδειχθεί σε ένα από τα καλύτερα σχολεία της Βικτώριας, καθώς η επίδοση των μαθητών του στις πρόσφατες εξετάσεις του VCE ήταν από τις υψηλότερες. Σύμφωνα με την επίδοση των αποφοίτων του στις εξετάσεις αυτές το ημερήσιο σχολείο της Κοινότητας συγκαταλέγεται μεταξύ των 50 καλύτερων σχολείων της Βικτώριας και ειδικότερα στην 43η θέση.

Συγκεκριμένα, η μέση βαθμολογία των μαθητών ήταν 33 μονάδες. Η βαθμολογία του 19,2% των μαθητών ήταν πάνω από 40 μονάδες με αποτέλεσμα να είναι στο ποσοστό 8-9% των υποψηφίων με την καλύτερη επίδοση στη Βικτώρια.

Σε 19 μαθήματα που διαγωνίσθηκαν πέτυχαν βαθμολογία άνω του 45, γεγονός το οποίο τοποθετεί αυτούς τους μαθητές στην κορυφή του 2% του συνόλου των μαθητών σε όλη τη Βικτώρια. Άριστα 50 πήρε ένας μαθητής στα Αγγλικά και τρεις στα Ανώτερα Μαθηματικά. Βαθμούς άνω του 40 πέτυχαν σε μια μεγάλη σειρά από μαθήματα όπως Λογιστικά, Βιολογία, Χημεία, Κινέζικα,  Αγγλικά, Μαθηματικά, Ελληνικά, Πληροφορική, Μαθηματικά, Φυσικά Αγωγή, Φυσική, Ψυχολογία και άλλα.

Σχεδόν ένας στους πέντε από τους μαθητές του Alphington Grammar έχουν επιτύχει βαθμό εισαγωγής σε πανεπιστήμιο (ATAR) από 95 και πάνω – δηλαδή άνω του 5% του συνόλου των μαθητών στη Βικτώρια, ενώ σχεδόν το 30% των μαθητών πέτυχαν βαθμολογία εισόδου σε πανεπιστήμιο μεγαλύτερη από 90 μονάδες, δηλαδή όσο το 10% των καλύτερων μαθητών της πολιτείας. Περίπου το 54% των μαθητών του Alphington Grammar πέτυχε βαθμολογία ATAR άνω των 80 μονάδων.

Σημειώνεται ότι η μέση βαθμολογία εισόδου σε πανεπιστήμιο των αποφοίτων του Alphington Grammar είναι μεγαλύτερη από τη μέση βαθμολογία όλων των σχολείων της Βικτώριας.

Εντυπωσιακή ήταν επίσης και η επίδοση μαθητών της Β’ Λυκείου (Year 11), που συμμετείχαν σε εξετάσεις επιπέδου VCE, όπου ένα ποσοστό άνω του 30% πήρε πάνω από 40 μονάδες.

Μεταξύ των αποφοίτων με τον υψηλότερο βαθμό στη Βικτώρια ήταν και η μαθήτρια Shoumyaa Thanaskanda με επίδοση 99.50 μονάδες! Στην κορυφή του 1% των μαθητών με την καλύτερη βαθμολογία ήταν και ο Jawad Abidi, ενώ μεταξύ του 5% των μαθητών με την υψηλότερη βαθμολογία ήταν οι: Caroline Yu, Lewis Vatcky, Amelia Radford, Leo Rodrigo, Yuchen Zhong και Llewelyn James. Κορυφαίες επιδόσεις σημείωσαν και οι μαθητές: Γιώργος Αθανασάκος, Daniel Paris, Elaina Vatcky  και  Γεώργιος Σκληρός  που εντάσσονται μεταξύ του 10% των μαθητών που αρίστευσαν.

«Τα αποτελέσματα για το 2013 είναι το αποκορύφωμα πολυετούς σκληρής εργασίας.  Συγχαίρουμε τους μαθητές για την προσπάθειά τους και την επιμονή τους,» δήλωσε η διευθύντρια του Alphington Grammar Δρ Βίβιαν Νίκου. «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτικούς μας για τη δέσμευση και αφοσίωσή τους στους μαθητές του σχολείου. Τα αποτελέσματα αυτά πρέπει να παραδειγματίσουν τους νεότερους μαθητές μας και να τους δώσουν την αυτοπεποίθηση να θέσουν υψηλότερους στόχους για να αριστεύσουν. Η τάξη του 2013 σημείωσε καλύτερα αποτελέσματα από αυτή του 2012 ανεβάζοντας τον πήχη για τις μελλοντικές γενιές αποφοίτων του Alphington Grammar. Απευθύνω σε όλους τους αποφοίτους μας τα θερμά μου συγχαρητήρια  και τους εύχομαι κάθε επιτυχία στο μέλλον. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το σχολείο μας τους έθεσε τα θεμέλια για το υπόλοιπο της ζωής τους. Τους εύχομαι κάθε επιτυχία.»

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Alphington Grammar κ. Νίκος Κουκουβιτάκης δήλωσε: «Ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του σχολείου είμαι πολύ υπερήφανος να ανακοινώσω ότι με την τεράστια προσπάθειά τους οι μαθητές μας κατόρθωσαν να επιτύχουν τα καλύτερα αποτελέσματα πού είχε ποτέ το σχολείο μας στη σύντομη ιστορία του. Αυτό κατέστη δυνατό με τη σκληρή δουλειά, την αφοσίωση και την υποστήριξη της διευθύντριας του σχολείου μας Δρ Βίβιαν Νίκου, των εκπαιδευτικών μας και του προσωπικού του σχολείου. Συγχαρητήρια.»

Τα συγχαρητήριά του στους μαθητές, στο προσωπικό και στη διεύθυνση του σχολείου απηύθυνε και ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης: «Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό επίτευγμα όλων των σχολείων της Κοινότητάς μας και ιδιαίτερα του κολλεγίου μας Alphington Grammar. Η Κοινότητα επένδυσε 8 εκατ. δολάρια στο Alphington Grammar κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, για την οικοδόμηση μιας νέας πτέρυγας τριών ορόφων με αίθουσες διδασκαλίας και την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στην εκπαίδευση και τα αποτελέσματα στις εξετάσεις του VCE δικαιώνουν τις αποφάσεις που έλαβε τα τελευταία χρόνια το Διοικητικό Συμβούλιο στον τομέα αυτό. Έχουμε δεσμευτεί η Κοινότητά μας να επιτύχει ό,τι το καλύτερο στον τομέα της εκπαίδευσης.  Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε αυτό το σχολείο σε μία από τις ακαδημαϊκές ελίτ της Βικτωρίας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη διευθύντρια του σχολείου Δρ Βίβιαν Νίκου, τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Νίκο Κουκουβιτάκη και όλο το διδακτικό προσωπικό για την προσπάθειά τους και το έργο τους.»

Στη φωτό, απόφοιτοι του Alphington Grammar με τη συντονίστρια του VCE, τον υποδιευθυντή και τη διευθύντρια του σχολείου. Πρώτη σειρά: Αριστοτέλης Κλώνης, Γιώργος Αθανασάκος, Jawad Abidi, Llewelyn James, Leo Rodrigo, Lewis Vatcky Όρθιοι: Η συντονίστρια του VCE Ms Margaret Huddleston, ο υποδιευθυντής του σχολείου Μαρκ Στάντον, οι μαθήτριες Shoumyaa Thanaskanda, Amelia Radford, Elaina Vatcky και η διευθύντρια του σχολείου Dr Βίβιαν Νίκου

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

4 × two =