ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Yπερψηφίστηκε στη Βουλή η πρόταση για το δημοψήφισμα

by on 28/06/2015
 

ΑΘΗΝΑ | Υπερψηφίστηκε στη Βουλή πρόταση της κυβέρνησης για «Διεξαγωγή Δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα». Το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας ήταν 178 βουλευτές υπέρ και 120 κατά.

Η προθεσμία του προεδρείου για την έκδοση του προεδρικού διατάγματος σύμφωνα με την πρόταση του προεδρείου της Βουλής θα είναι 28 Ιουνίου 2015. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ψήφισης της πρότασης για το δημοψήφισμα, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου επρόκειτο να ενημερώσει σχετικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του διεξοδικά στην πρόταση που υποβλήθηκε στη χώρα από ως “τελεσίγραφο” από τους δανειστές καθώς και το τι σημαίνει το ΝΑΙ της υποτέλειας και της μετατροπής της χώρας σε μια οιονεί αποικία χρέους, σε αντιδιαστολή με το Περήφανο ΟΧΙ της αξιοπρέπειας, των αξιών και των αρχών της Δημοκρατίας, της Ισοτιμίας και της Λαϊκής κυριαρχίας.

Ένα ΟΧΙ στο οποίο προσβλέπει και η ίδια η Ευρώπη για να ανακτήσει αυτές τις αρχές.

Μέσα από εντάσεις και αντεγκλήσεις και παρά την προσπάθεια της Ν.Δ. να αποτρέψει την ολοκλήρωση της διαδικασίας με μια ακόμα “επίθεση” κατά της προέδρου της Βουλής ολοκληρώθηκε η συζήτηση και ξεκινάει η ονομαστική ψηφοφορία.