OPINION
2431 views 0 comments

Σχήμα Σαμαρά με… νέα μέτρα

 

Μετά τις παρουσίες και τυμπανοκρουσίες των μνημονικών εταίρων στην Αθήνα για να τονώσουν την κυβέρνηση, ακολούθησαν τα αποτελέσματα των εκλογών αυτοδιοίκησης και των ευρωεκλογών, και αμέσως ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς έσκασε τη μπόμπα: Πάμε για ανασχηματισμό!

Δηλαδή, πάμε για εκΒενιζελισμό και αποΣτουρναρισμό, πάμε για νέο κυβερνητικό ύφος και βέβαια -το σημαντικότερο για τον Ελληνικό λαό- πάμε σίγουρα για νέα μέτρα λιτότητας!

Και αυτά, μετά τις αλλεπάλληλες πομπώδεις δηλώσεις ότι η οικονομία πήρε την ανηφόρα και δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα λιτότητας και αφαίμαξης μιας χώρας που έχει δεινοπαθήσει και όλες οι προβλέψεις λένε ότι θα δεινοπαθεί επί δεκαετίες, λόγω της λανθασμένης τακτικής αντιμετώπισης της οικονομικής καταστροφής την οποία δεν επέφερε ο λαός αλλά οι ιθύνοντες που καλοκάγαθα εξέλεγε να τον εκπροσωπήσει.

Οι συνεχείς επισκέψεις των μνημονικών εταίρων στην Αθήνα ένα και μόνο στόχο έχουν: Να πείσουν τις αγορές ότι όλα πάνε ρολόι στην Ελλάδα και όλα θα διορθωθούν και να μπορέσει η χώρα να συνεχίσει να δανείζεται από τις αγορές. Έτσι ελπίζουν οι εταίροι να απαλλαγούν από τα ενοχλητικά ελληνικά κλαψοπαρακάλια για δάνεια από το ταμείο χρηματοπιστωτικής στήριξης.

Τώρα πάλι, φαίνεται πως η Τρόικα δεν έφαγε κουτόχορτο με τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα και η έκθεση της Κομισιόν ήρθε τσουχτερή να κατακεραυνώσει την καυχησιολογία της κοινωνικοοικονομικής απάτης και να λέει ότι τουλάχιστον μέχρι το 2036 (ανεπίσημα μέχρι το 2050) δεν προβλέπει αισθητή μείωση του χρέους της χώρας.

Και βέβαια δεν λένε άδεια λόγια οι μνημονιακοί εταίροι. Δεν κάνουν μόνο προβλέψεις και σχόλια, αλλά βάζουν και όρους αυστηρούς και ανελέητους που δεν περιέχουν ρανίδα κοινωνικής πολιτικής, αλλά μοιάζουν περισσότερο με τα μέτρα που εφάρμοζαν στο Νταχάου και το μόνο που λείπει είναι η διάσημη επιγραφή «Η εργασία απελευθερώνει» (Arbeit macht frei) παραφρασμένη με σημερινά δεδομένα σε «Η ανεργία απελευθερώνει».

Μια έρευνα με τις λέξεις «όχι νέα μέτρα» στο θεόπεμπτο Google, και θα δείτε ότι στις 9 Μαρτίου 2013 ο κ. Σαμαράς σε συνέντευξη στο Σκάι δηλώνει «Όχι νέα μέτρα» και οι δηλώσεις αυτές συνεχίζονται ανερυθρίαστα.

Αλλά όταν και πάλι τον Ιούλιο του 2013 τρέχει για τα €3 δις στα αφεντικά του, τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και αντιπρόεδρο της Κομισιόν Ολι Ρεν και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, αυτοί ζητούν εγγυήσεις και ασφάλειες και μάλιστα οι ρήτρες να μην υπάγονται στην ελληνική δικαιοδοσία, αλλά στην Αγγλική! (ξεπούλημα εθνικής κυριαρχίας…)

Οι σωτήρες μας Πρωθ. Σαμαράς, Υπ. Οικ. Στουρνάρας και Διοικ. της Τρ. Ελλάδος Προβόπουλος ζήτησαν από τα αφεντικά τους να απελευθερώσουν τα €3 δις και τους υπογράφουν υποσχετική επιστολή που αναφέρει: «Πιστεύουμε ότι οι πολιτικές που παρατίθενται στο επισυναπτόμενο μνημόνιο, επαρκούν για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όσα μέτρα κριθούν κατάλληλα για το σκοπό αυτό, σε περίπτωση αλλαγής συνθηκών».

Και ταυτόχρονα ο κ. Πρωθυπουργός δηλώνει στον ελληνικό λαό: «Όχι νέα μέτρα, όχι νέο Μνημόνιο, όχι άλλοι φόροι».

Τελικά δηλαδή διαλαλεί ότι θα έχει ‘και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο’, υπόσχεται στα αφεντικά όσα μέτρα κριθούν κατάλληλα εναντίον του λαού και των εκτός Ελλάδος Ελλήνων και παράλληλα υπόσχεται στο λαό ότι δεν θα βάλει άλλα μέτρα!

Και έρχεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με έκθεσή της που ανακοίνωσε στις 2 Ιουνίου 2014 και λέει ότι τα μέτρα που έχουν μπει από τον Ιούλιο του 2013 είναι ιδιαίτερα σημαντικά, επισημαίνει όμως ότι δεν αποδίδουν και τα προβλήματα είναι μεγάλα σε πολλούς τομείς και ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επιτύχει μεγάλες επιδόσεις στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής.

Για να γίνει αυτό η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου θα πρέπει να λάβει όσα μέτρα μπορεί να κριθούν κατάλληλα! Και ξέρουμε τι σημαίνει αυτό…

Έτσι, ο αναμενόμενος ανασχηματισμός, σκοπό έχει να βρει νέους αεισυμφωνούντες (όχι τους ήδη καταπονημένους όπως ο κ. Στουρνάρας) και να περάσουν όσο το δυνατόν ποιο καλυμμένα νέα μέτρα που θα δώσουν και φέτος πρωτογενές πλεόνασμα …και όσοι αντέξουν!

…Και μεις οι Έλληνες της ξενιτιάς (που είμαστε στόχος των μέτρων αυτών), περιμένουμε ακόμα την ψήφο που δικαιούμαστε στην γενέτειρα, δικαίωμα που χαίρει κάθε λαός. …Ακόμα και οι Τούρκοι και οι Σκοπιανοί πολίτες που ζουν μόνιμα σε άλλες χώρες έχουν το δικαίωμα ψήφου στην γενέτειρά τους!

Το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο, φοβάται την ψήφο του Έλληνα του εξωτερικού, γιατί ξέρει ότι αργά ή γρήγορα αυτό θα φέρει στη Βουλή γνήσιους αμόλυντους Έλληνες που θα βάλουν κάποια τάξη στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας, θα απομακρύνουν τους άρπαγες και ίσως βάλουν στις φυλακές τους κλέφτες, και όχι τους φορολογούμενους που δεν μπορούν να πληρώσουν χαράτσια!